Ausekarane

Om arrangementet

Ausekarane med Tor Endresen og Bjørn Jensen i spissen kjem til Kvinnherad kultursenter

RAMSALT KYSTMUSIKK PÅ FULLT!!
Det er ikke uten grunn at Ausekarane - med Tor Endresen og Bjørn Jensen i spissen - har herjet revy- og konsertscener rundt på vestlandet i en årrekke. For dette er fengende musikk, reinspikka moro, en god porsjon galskap, og ikke minst et band med fantastiske musikere. Med et show/konsert -repertoar som garantert får publikum med på notene og med i dansen, klarer Ausekarane å få selv den stilleste forsamling med på allsang. Lattermusklene får også trimmet seg grundig i løpet av kvelden.

Ausekarane feirer i år sitt 15 års jubileum og «Sjau og spel!» er deres 7. album. På skryteveggen står kåring som Bergens beste sceneopplevelse i 2010, 1. plass på VG-lista med albumet «Farande fant», Platinatrofé for «Ausedansen», Gullplate og Spellemannpris-nominasjon for albumet «Ein hau med hitts».

Ausekarane har et stort publikum i alle aldre, folk har tatovert seg med ausemotiv til gravstein med sitat fra tekster de har skrevet. Det hele startet på Logen Teater i Bergen høsten 2007 med kabareten «Haraball i Naustet». I sentrum stod kysttrubaduren Johannes Kleppevik sine sanger og ramsalte tekster. Sommeren 2008 ble forestillingen tatt med ut på turne. Dette ble en gedigen suksess for Ausekarane, som mottok skamros fra både publikum og media. Siden den gang har det gått slag i slag med nye show, turneer, konserter, album- og dvd utgivelser.

Dette er kystkultur, strilahumor, feelgood og folkelig underholdning på sitt aller beste.

Dans i festsalen etter showet.