Chopin og Grieg ; to musikalske brødre - Pianokonsert med Greg Niemczuk

Om arrangementet

Greg Niemczuk gjester Husnes kulturhus for femte gang

Greg Niemczuk er godt kjent for konsertpublikummet vårt. Kveldens konsert er hans femte her i Husnes kulturhus!

Greg har en verdensomspennende karriere og nesten 20 års erfaring som klassisk konsertpianist. Han har holdt mer enn 500 konserter i 36 land over hele verden og på alle kontinenter.

Pianisten vil denne gangen gjeste oss med sitt nye konsert- program «Chopin og Grieg ; to musikalske brødre». I konserten vil Greg fokuserer på likhetene mellom Chopin og Grieg. Konserten vil hovedsakelig inneholde musikk de to komponistene skrev som var inspirert av og basert på folketoner og folkedanser. I 2. avdeling vil Greg spille Griegs E-moll-sonate og Chopins sonate nr. 3 - de to komponistenes mesterverk.

Greg Niemczuk er høyt respektert av musikkritikerne. Og ikke minst er han elsket og beundret av et stort publikum for sitt poetiske og følsomme spill og for sin lidenskapelige virtuositet. Norge er blant hans favorittland og han opptrer hvert år i mer enn 30 forskjellige byer og tettsteder i hele Norge. Uoffisielt er han den mest turnerende pianisten i Norge.

Som konsertpianist er Greg Niemczuk helt spesiell – ulik andre pianister. Han knytter sammen musikken han spiler med ord – og forklarer komponistenes verker for publikum. Derfor er han beundret og elsket ikke bare for sitt spill, men også for sin evne til å få kontakt med publikum og for å gjøre den klassiske musikken lett forståelig og underholdende - selv for de som ikke er trente lyttere av klassisk musikk.

Greg Niemczuk har gjennom sin karriere vunnet mange klaverkonkurranser bl.a. i New York (Carnegie Hall Debut Competition), i Warszawa (Den nasjonale Chopin-konkurransen 2010), i Belgia og i Italia.

Greg er også svært aktiv på internett og via YouTube gjør han klassisk musikk populær blant musikkelskere over hele verden. Videoene hans om alle Chopins verker for piano som ble spilt inn i årene 2020-21 er allerede sett av mer enn 1 million mennesker over hele verden.